Naast je Studie


Ontwikkeling naast je studie

Je studententijd is DE tijd om jezelf te kunnen ontwikkelen. Je bent jong maar wel volwassen genoeg om verantwoordelijkheid te kunnen nemen. Zo kan je lid worden van een sport-/cultuur-/studie-/gezelligheidsvereniging. Je leert dan veel medestudenten kennen en vergroot je netwerk.

Daarnaast kan je nog ‘actief’ worden binnen een vereniging. ‘Actief worden’, dat heb je misschien wel eens eerder zien staan, maar… wat is dat nou? Denk hierbij aan deelnemen aan een commissie of zelfs een bestuur! Niets is leuker dan iets organiseren voor medestudenten en vervolgens ook nog merken dat iedereen tevreden is. Je leert dan verantwoordelijkheid nemen en daarnaast heb je het ook nog een hele leuke tijd met je commissie!

Sporten & unioncard

Naast studeren is het fijn om soms even lekker te kunnen sporten. Op de Universiteit zijn ontzettend veel sportverenigingen, voor ieder wat wils! Door het aanschaffen van een unioncard wordt de contributie lager. De unioncard kan je voor een jaar, halfjaar of maand aanschaffen en hiermee kan je lid worden van een sportvereniging. Daarnaast kan je hiermee onbeperkt gebruik maken van verschillende zwembaden in Enschede.

Studentenvereniging in het algemeen

Een studentenvereniging (of gezelligheidsvereniging), je hebt er vast wel eens van gehoord. Zo niet: een studentenvereniging is een grote groep studenten. In Enschede zijn dat mensen van de universiteit of van het Saxion. Bij (de meeste) gezelligheidsverenigingen kan je één keer per jaar instromen, dat is dus anders dan bij de meeste sportverenigingen. Die grote groep studenten komt wekelijks samen om te borrelen op een eigen sociëteit. In Enschede heb je de pakkerij, een groot wit pand aan de oude markt. In de pakkerij bevinden zich vier sociëten van vier studentenverenigingen; die van Alpha, AEGEE, Audentis en Taste. Bij een studentenvereniging leer je heel veel nieuwe mensen kennen en je kan jezelf ook verder ontwikkelen door actief te worden binnen een commissie of bestuur.