FAQ

Hoe word ik lid?

Lid worden van A.S.V. Taste kan één keer per jaar, aan het begin van het collegejaar. De Kick-In voor UT studenten vindt plaats van 23 augustus tot 31 augustus en de HOI week voor studenten van het Saxion vindt plaats van 30 augustus tot 1 september. Wanneer je besluit dat je de leukste studententijd bij A.S.V. Taste zult hebben, is het tijd om je in te schrijven. Dit kan van 23 augustus tot 31 augustus op het Tasteterras of op de sociëteit.

Kan ik mij alvast inschrijven?

Ja dat kan zeker! Door hier te klikken.
Je kan het online webformulier invullen of het inschrijfformulier downloaden en deze ingevuld terug sturen.

Hoe zit dat met het introductiekamp?

Wanneer je bent ingeschreven neem je deel aan het introductiekamp met daarop volgend de naweek. Het introductiekamp is een weekend en tijdens de zogenoemde naweek ga je alleen ’s avonds naar de sociëteit. Op deze manier mis je geen enkel college of practicum, want het programma is volledig aangepast aan dat van de Universiteit en de hogeschool. Tijdens de Kick-In is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om Taste-leden vragen te stellen over het introductieweekend en de naweek bij A.S.V. Taste. Na deze naweek zul je al veel mensen van Taste kennen, met name de mensen uit je eigen jaar.
Je bent dan helemaal klaar voor een gave studententijd!

Wat kost het lidmaatschap?

De contributie van A.S.V. Taste bedraagt 84,70 euro per jaar, wat in drie termijnen van je rekening getrokken wordt. Dit is in vergelijking met andere studentenvereningingen laag. De overige kosten heb je volledig zelf in de hand. Daarnaast kost zowel een biertje als een fris slechts €0,90. Kosten van een studentenvereniging moeten jou niet verhinderen om lid te worden!

Lijdt je studie onder een studentenvereniging?

Studentenverenigingen staan bekend om het feesten, feesten en nog eens feesten. Echter, we zijn hier allemaal voor hetzelfde, namelijk onze studie. Er heerst binnen Taste een actieve houding ten opzichte van je studie. Ook wordt er elke tentamenperiode een lunch georganiseerd voor alle Taste leden. Dit is om mensen te stimuleren naar de universiteit te komen om daar te gaan studeren en daarnaast biedt het je weer goede moed om hard aan de slag te gaan.

Wat betekent 'Algemene' Studenten Vereniging?

Wij zijn een studentikoze vereniging met een open karakter. Iedereen kan en mag zichzelf blijven. Algemeen staat bij ons voor het volgende; wij zijn een vereniging waar iedereen lid van kan worden en waar iedereen gelijk is. De enige voorwaarde is dat je natuurlijk student bent aan het HBO of de UT. Daarnaast is er geen verschil tussen een nieuw lid en een 5e- jaars, dus is er geen sprake van een hiërarchie. Voor ervaringen van studenten met onze vereniging in combinatie met studeren kan je terecht bij het kopje ‘Verhalen Van Leden’. Daar zul je ook meer informatie vinden over bijvoorbeeld huur van kamer en bijlenen.